onsdag 22 december 2010

jullov

Kan knappt fatta att det redan är lov? Denna terminen har verkligen gått jättesnabbt..
Och om 2 dagar är det julafton :)

Den sista dagen i skolan var verkligen mysig. När vi kom till skolan hade Tina gjort jättemysigt i ett klassrum.
Sen hände inte jättemycket, lite senare var det dags för julklapps leken. Haha, det var nog det roligaste jag har varit med om ;)
Ja som sagt efter skolan igår åkte vi in till Ystad och handla dom sista julklapparna, skönt att ha alla klara nu.

Men ja det var det. Ha det så bra!

 God Jul
       &
Gott nytt år♥

torsdag 18 november 2010

Aung San Suu Kyi & Mona Shalin

Aung San Suu Kyi:
Detta som har hänt med henne är helt, ja jag vet inte vad jag ska säga. Vem sätter en helt oskyldig (skulle jag vilja säga för hon har ju bara sagt vad hon tycker) människa i fängelset??
För det första så tror jag detta har med att göra att hon är en kvinna. Att en kvinna inte har rätt att säga vad hon tycker. Men att sätta henne i fängelset i 20 år för att hon bara sa vad hon tycket är ju helt sjukt!
Tänk vad hemskt att hennes man blev sjuk & dog medan hon satt i fängelset?! Att han inte ens fick komma och träffa henne.
Och när dom vann valet, så bara strunta militären i det. Kan man verkligen bara göra så?


Mona Sahlin:
Att Mona Sahlin avgår vet jag inte om det är bra eller dåligt?  Jag tror nog att valet gick rätt dåligt för dom. Dom hade nog räknat med att valet skulle gå bättre. Men jag tror nog också att Mona har varit med länge och känner kanske att det dags att avgå. Låta någon annan komma fram. Jag vet faktiskt inte vem som kan ta över hennes plats.

tisdag 2 november 2010

tisdag

Hej!

Nu är jag snart klar med min låtanalys :) Skönt att få det klart annars ligger det bara och väntar på en.

I lördags hade vi tjejkväll hos Cissi och det var jättekul.
Och igår var jag på Ullared med en kompis. Jag säger bara fy f*n, ska aldrig åka dit upp. Usch det är abslolut ingenting för mig ;p Fatta så mycket människor som var där, gammla tanter körde på en med vagnarna haha.
Så aldrig mera ska jag dit!

Och på onsdagkväll åker jag till Amanda, sen på torsdagen åker vi till Malmö och shoppar.
Ja, det var väl det jag ville dela med mig, väldigt tråkigt men ja :) Hejdå!

tisdag 26 oktober 2010

tisdag

Hej!

Den här dagen har skapande skola dragit igång, och det är jättekul! Jag är i reportergruppen. Och vi är på Mediahuset. En reporter på ystadallehanda kom in idag och sa att vi hade fått en halv sida i ystadallehanda på fredag. Som vi då ska skriva om skapande skola. Så idag har vi varit runt och intervjuat andra elever på deras olika aktiviteter. Och detta reportage ska vara inlämnat på torsdag så vi har ''deadline'' då ;) haha, tycker det låter så coolt ''deadline''.

Och imorgon ska jag också vara med i radion, och prata om just skapande skola. Så detta är verkligen jättekul tycker jag.

Ha det så bra!

_________________________________________________________________________________

UPPGIFT

Det här om att tigrarna att de har försvunnit så snabbt, är helt sjukt!
Att hela 97% har försvunnit på 100 ÅR?! Det är ju nästan alla tigrar i hela världen.

Det jag inte kan förstå är att dom maler (stavning?) ner tigerben i vin!? Hur sjukt hörs det inte? Och hur äckligt hörs det inte? Och att dom säljer tigerskinn till olika affärer, som kanske använder det som ett klädesplagg. Jag förstår inte att man också har mod till att döda ett djur. Jag kan nästan få dåligt samvete bara för att döda en liten insekt.

Och om allt fortsätter såhär finns det ju inga tigrar kvar. Jag hoppas verkligen att när dom har detta toppmötet, att dom hittar ett sätt att få detta att sluta. Och att alla människor som bor runt omkring inser att dom kan hjälpa till att skydda tigrarna, och samtidigt känna pengar på det, på ett positivt sätt.

fredag 22 oktober 2010

fredag ♥

Hej!

Äntligen är den underbara helgen är kommen! Det är ju aldrig fel att vara ledig, eller? ;)

Dagen har varit bra, fredagar går väldigt snabbt. Sista lektionen var väldigt rolig. Tina kom med ett papper som handlade om vårt so arbete som vi gjorde åttan! Vi jobba då om olika frågor inom kommunen, och så skulle man går ner till kommunhuset och intervjua en politiker. Man skulle göra några frågor som man då skulle ställa till han då. Och jag, Nicita och Cissi hade frågan att vi ville införa olika sopkärl, då man ska sortera sina soper i Simrishamns kommun. Och då i detta häfte rättare sagt, stog då att detta medborgare förslag kommer då från Elin, Nicita och Cissi. Och att vi ville införa detta i våran kommun :D haahaha herregud vad jag blev glad, man var ju inte direkt beredd att detta skulle hända direkt. Att dom skulle just ta vårat förslag :)

Så nu ska detta införas i Simrishamn Kommun. Det är ju faktiskt lite fräckt att dom har pratat om just oss tre, om oss och vårat förslag :) Och en i våran tyska grupp hade sagt att hon hade hört detta på radion och min mattelärare sa att hon hade läst mitt namn någonstans om just detta ;) Ja man får väl vara lite stolt iallafall ;)

Oj, detta blev ett väldigt långt inlägg, hoppas att ni orka er igenom hela :)
Nu ska jag återgå till att titta på idol, hejdå!

onsdag 20 oktober 2010

Onsdag

Hej!

Sitter nu hemma och försöker att skriva om dom två yrkena som man ska skriva lite om. Men problemet nu är att jag inte hittar information om det`? Astrid, du sa något om på URs sida. Att man kunde hitta mycket jobb där. Men jag hittar inte det.
Men aja det löser sig nog hoppas jag :)

Skolan idag har varit lugn. I morse på elevens val fick vi åka till friskis & Svettits och ta foto på dom som hade gympa. Det var sista gången dom hade elevens val. Men det tog inte så långt tid, kan knappt ha tagit 15 min till de att vi körde dit och var på väg hem ;)
Ja, sen har det inte hänt så mycket mer. Jag är klar med mitt svenska arbete, så det är jätteskönt. Så nu är det bara so:n som jag behöver ha klart denna vecka. Och jag blir nog klar ikväll med allt.

Nu ska jag fortsätta att leta efter info, hejdå!

fredag 15 oktober 2010

fredag

Hej!

Förlåt om jag är väldigt dålig på att skriva på bloggen. Okej, jag har ju bara gjort ett inlägg tidigare. Men jag lovar att göra inlägg oftare.

Idag i skolan var det väldigt lugnt. Skolan gick rätt snabbt idag. Vi hade först hemkunskap, SO och sen lunch. Sen efter där tyska & matte. På so:n fyllde vi i två enkäter, den ena gjorde alla årskurser och den andra var för bara nior.
Det handla om vilket gymnasium vi ska välja osv. Och nu är jag verkligen säker att jag ska nog gå på Österlen gymnasiet. Jag förstår inte alla elever som säger att det är en dålig skola? Jag menar dom har ju aldrig gått på den. Och alla vill ju bort från lilla Simrishamn bara för att det är helt dött! Men sen förstår jag också om linjen inte finns i Simrishamn, så är det klart att man inte ska gå där då.

Men om linjen då finns i Simrishamn så ser jag ingen andledning till att behöva gå upp 1 timme tidigare än vad jag gör nu + och sedan åka tåg i 45 min. Och om jag då börjar kl 8 i skolan så måste jag ju ta tåget 06.55 + att sen ska jag ju åka hem då från Ystad (om man nu går där) som tar ungefär 45 min. Och sen ska jag då ta mig från Simrishamn hem till mig?! Jag tycker bara att det tar för mycket tid av ens fritid.
Och jag tror att Österlen gymnasiet är en jättebra skola. För alla som har gått där eller går där nu tycker att den är en bra skola :)

Så nu har jag skrivit av mig lite.
Ikväll ska jag bara vara hemma och se på tv, och mysa ;) Ha det så bra!

fredag 1 oktober 2010

Första inlägget

Hej!

Denna blogg kommer i förstahand handla om so. Vi har arbetat med politik. Vi har fått göra våra egna partier, har fått driva en fråga eller flera frågor. Mitt parti hette schema partiet och vi hade då om enskilt schema. Vi tyckte att man ska kunna planera sitt egna schema. Och sen då presentera vi detta för klassen.

Nu arbetar vi med ''efter plugget'' denna vecka. Nästa vecka går vi på prao, så kommer kanske blogga någon gång då :)